Strijd om brouwerijen Bass nadert climax

De biedingsstrijd om de zes brouwerijen van het Britse concern Bass nadert zijn climax. Heineken heeft het hoogste bod op tafel liggen, maar de Deense concurrent Carlsberg probeert dat alsnog te overtroeven. Dat heeft de Deense krant Jyllands-Posten vandaag gemeld.

Volgens Jyllands-Posten, die zegt informatie te hebben uit betrouwbare bronnen in de Londense financiële wereld, is de met de verkoop belaste bank Schroders erin geslaagd de prijs flink op te schroeven. Heineken zou zijn bod in de loop van de procedure hebben verhoogd. Carlsberg is nu in gesprek met financiële partners om zijn armslag te vergroten. Een andere Deense krant, Berlingske Tidende, meldde gisteren dat Carlsberg bereid is 25 miljard kroon (7,4 miljard gulden) te betalen voor de brouwerijen. Ook South African Breweries en het Belgische Interbrew zijn genoemd als kandidaten. Bass doet mogelijk volgende week donderdag mededelingen over het verloop van de onderhandelingen, bij de bekendmaking van de halfjaarresultaten.