Ringrosa komt verder in rode cijfers

Het softwarebedrijf Ringrosa is er ook in het eerste kwartaal van dit jaar niet in geslaagd winst te maken. Het resultaat voor belastingen kwam uit op een verlies van 4,8 miljoen gulden, tegen 3,7 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijf, dat aan de Amsterdamse startersbeurs is genoteerd, draaide de afgelopen twee jaar met verlies. Ringrosa, waar oud-Philips-bestuurder Roel Pieper president-commissaris, is sinds vorig jaar bezig met een reorganisatie. Onder druk van Pieper is de directie vervangen en heeft het bedrijf zich teruggetrokken op zijn kernactiviteit: software ontwikkelen die vaste en mobiele telefonie koppelt aan het internet. De directie zegt de toekomst ,,vol vertrouwen'' tegemoet te zien omdat de orderportefeuille goed is gevuld.

Indien de deelnemingen worden meegerekend, loopt het verlies voor belastingen op tot 6 miljoen gulden (4 miljoen gulden in 1999). Het softwarebedrijf slaagde er wel in de omzet met 53 procent naar 2,4 miljoen te tillen. Volgens de onderneming is in de cijfers geen rekening gehouden met de resultaten van het dochterbedrijf Online Transaction Services dat binnenkort wordt verkocht.