Philips wil CAO-overleg hervatten

Philips wil toch met de bonden verder praten over een nieuwe CAO. Gisteren schortte het concern het overleg nog op, omdat er onduidelijkheid was ontstaan over de uitleg van een eerder bereikt compromis.

Volgens een woordvoerder van Philips is er verwarring ontstaan over elkaars standpunten. ,,Het lijkt ons verstandig om daarover aan de onderhandelingstafel verder te praten'', aldus de zegsman. Volgen hem is Philips op het eerdere standpunt teruggekomen omdat het concern vooruit wil. Philips wil een vorm van prestatiebeloning invoeren ten koste van de collectieve loonsverhoging. Dat is met name voor FNV en CNV onverteerbaar. Als gevolg daarvan zit het overleg al geruime tijd muurvast. Het afgelopen weekeinde formuleerde een commissie van deskundigen een compromis. Op basis daarvan waren de bonden bereid weer met Philips aan tafel te gaan zitten.