Loterij in Zwitserland

Het Amsterdamse bureau Novamedia, de bedenker en oprichter van de Nationale Postcodeloterij, begint in Zwitserland met tien Zwitserse goede-doelenorganisaties een variant van de succesvolle Nederlandse loterij.

Dit heeft R. van der Giessen van Novamedia en de Nationale Postcodeloterij vanochtend bevestigd. De Zwitserse autoriteiten hebben deze maand vergunning verleend aan de loterij.

Het wordt de eerste nationale loterij in Zwitserland.

De Zwitserse loterij zal volgens Van der Giessen in vijf jaar tijd een omzet genereren van naar verwachting 300 miljoen Zwitserse franc per jaar. De helft van de omzet gaat naar prijzen, 30 procent naar de goede doelen en de rest naar de organisatie, aldus Van der Giessen.

De oprichters van de Postcodeloterij raakten begin jaren negentig in opspraak na beschuldigingen dat ze destijds zélf te veel aan de loterij verdienden. De loterij is de grootste goede-doelenloterij van Nederland, met vorig jaar een omzet van ruim een half miljard gulden. Ze voorziet al jaren verscheidene organisaties zoals Novib en VluchtelingenWerk van elk tientallen miljoenen guldens per jaar.