Gimv neemt investeerder Halder over

De Belgische participatiemaatschappij Gimv neemt haar Nederlandse branchegenoot Halder over. Met de overname is een bedrag van 1,5 miljard Belgische frank gemoeid (bijna 82 miljoen gulden).

Dit is vandaag bekendgemaakt. Sinds de mislukte overname van Alpinvest, afgelopen januari, is Gimv op zoek naar een andere partner op de Nederlandse markt. De onderneming hoopt met de verwerving van Halder haar marktpositie op de Nederlandse en Duitse markt uit te bouwen.

Halder, dat opereert vanuit in Nederland, Duitsland en België, houdt zich bezig met het uitkopen van het management uit middelgrote ondernemingen. In totaal beheert het een portefeuille van ruim 400 miljoen gulden. Het twintig werknemers tellende bedrijf voorziet voor dit jaar een nettowinst van acht miljoen gulden.

Gimv ziet de zogeheten buy-outactiviteiten van Halder als aanvulling op de eigen participatieactiviteiten. Binnen Gimv zal het bedrijf verantwoordelijk worden voor de Westeuropese activiteiten op het gebied van middelgrote bedrijven. Tevens denkt Gimv met de overname ook de nodige expertise met het opzetten van externe fondsen in huis te halen. Hiermee hoopt Gimv de private markt aan te boren.

De Vlaamse partcipatiemaatschappij Gimv werd opgericht in 1980 en heeft sinds 1997 een notering aan de Brusselse beurs. Het bedrijf verstrekt risicokapitaal aan meer dan 250 vooral jonge en technologische ondernemingen voor innovatie en expansie.