Clinton feliciteert North Sea Jazz Festival

De Amerikaanse president Bill Clinton heeft het North Sea Jazz Festival, dat deze zomer in Den Haag de 25ste aflevering beleeft, gefeliciteerd met dit zilveren jubileum. Zijn brief wordt afgedrukt in het programmaboek van het festival. De president, die zelf saxofoon speelt, is betrokken bij de jazzmuziek: `Jazz is een van Amerika's unieke giften aan de kunsten.', aldus Clinton. De vijfentwintigste editie van het North Sea Jazz Festival zal op 14, 15 en 16 juli aanstaande plaatsvinden in het Nederlands Congres Centrum in Den Haag.

Grote publiekstrekkers van dit jaar zijn onder andere Wynton Marsalis, Al Jarreau, Herbie Hancock, Maceo Parker, Angie Stone, B.B. King Youssou N'Dour en Brand New Heavies. Een deel van het programma is gegroepeerd rond thema's als Europese improvisatie, Chicago-jazz, New Orleans-jazz en vocale jazz.