Clinton: `Complot Bin Laden millenniumfeest'

De Amerikaanse president, Bill Clinton, heeft de van oorsprong Saoedische miljardair Osama bin Laden ervan beschuldigd achter een complot te hebben gezeten om millenniumvieringen in de Verenigde Staten met bomaanslagen te verstoren. Het was de eerste officiële bevestiging van de Amerikaanse regering dat zij Bin Laden verdacht van het beramen van dergelijke aanslagen, waarvoor eind vorig jaar herhaaldelijk werd gewaarschuwd. Volgens Clinton hadden de Jordaanse autoriteiten een belangrijke rol gespeeld bij het verijdelen van de aanslagen. In Jordanië zelf worden op het ogenblik 28 vermeende aanhangers van Bin Laden, van wie 13 bij verstek, berecht wegens samenzwering tot aanslagen op toeristische plaatsen in Jordanië tijdens de milleniumviering. Bin Laden zelf leeft naar wordt aangenomen in Afghanistan, onder de hoede van de regerende Talibaan.