Willis en Pfeiffer aan het ruziën

`Kan een huwelijk vijftien jaar huwelijk overleven?' is de tagline van The Story of Us. Lang lijkt het antwoord op die vraag onvermijdelijk nee, want hij vult de ruitenwisservloeistof niet bij en zij leest eerst in bed. Vijftien jaar geleden, toen zij een helm opzette als hij haar met paperclips bekogelde, konden ze nog lachen om elkaars hebbelijkheden. Nu zucht zij en slaat hij zijn ogen ten hemel. Voor de kinderen houden ze de schijn op, maar als die naar hun vakantiekamp vertrokken zijn, proberen ze te scheiden.

The Story of Us is een film van Rob Reiner. Het lijkt een vervolg op zijn grote hit When Harry Met Sally (1989), de romantische komedie waarin Meg Ryan en Billy Crystal maar geen paar wilden worden. Misschien omdat ze de ruzies over ruitenwisservloeistof vreesden. In The Story gaan Bruce Willis en Michelle Pfeiffer dat gevecht wel aan, maar alles blijft in het nette in dit zonnige middenklassegezin in Californië. Willis en Pfeiffer mogen allebei een keer uitbarsten - Willis in een sjiek restaurant, Pfeiffer op de parkeerplaats van het vakantiekamp - maar naar hun geraas en gesnotter kijk je eerder meewarig dan blozend. De zoetsappige film slaagt er niet in over elke `ons' te gaan, Willis en Pfeiffer zijn eerder opdringerige buren in wier problemen je je niet wilt verdiepen. Als aan het eind van de film alles goed komt, is dat geen opluchting over de overwinning van de liefde. Ik moest eerder denken aan de woorden van Jack Nicholsons in een andere recente romantische komedie. What if this is as good as it gets?

The Story of Us. Regie: Rob Reiner. Met: Michelle Pfeiffer, Bruce Willis, Rob Reiner, Rita Wilson, Colleen Rennison, Jake Sandvig. In: 34 theaters.

    • Bianca Stigter