Dubbele collectes

In Amsterdam en Almelo wordt deze week twee keer gecollecteerd: éénmaal voor het Astmafonds en éénmaal voor giro 777 ten bate van de slachtoffers van de explosie in Enschede. Ook in Groenlo, Ede en Asten wordt twee keer gecollecteerd. In Nederland is er normaal gesproken slechts een collecte per week. Deze week staat de jaarlijkse collecte van het Astmafonds op de agenda. Het Astmafonds heeft ingestemd met de verzoeken uit verschillende steden om deze week ook te mogen collecteren voor giro 777. Het Astmafonds besloot eerder al deze week niet te collecteren in de stad Enschede.

Komend weekeinde zal in de rooms-katholieke en protestantse kerken in Enschede gecollecteerd worden voor de slachtoffers van de vuurwerkexplosie. Tientallen krantenbezorgers hebben hun honorarium voor het rondbrengen van de extra editie van Tubantia geschonken aan giro 777. Op verschillende plaatsen worden benefietconcerten gehouden.