Nieuwe aanpak handbalsters

Het Nederlands handbalverbond (NHV) wil in de aanloop naar de Olympische Spelen in Athene (2004) betere voorwaarden scheppen voor de nationale vrouwenploeg. Ondanks het ambitieuze en vooruitstrevende `Oranje-plan' wist het team van bondscoach Bert Bouwer zich niet te plaatsen voor de Spelen van dit jaar in Sydney. Coach en speelsters stapten vier jaar geleden uit de competitie om internationaal hogerop te komen.

Het bestuur van de NHV sprak gisteren in een vergadering de intentie uit om in de nabije toekomst actiever samen te werken met de club AAC 1899 uit Arnhem en de stichting Tophandbal Amsterdam (in oprichting). De NHV wil met deze twee partijen een meerjarige verbintenis aangaan, waarin beide fungeren als satellietclubs.

Op termijn moeten meer clubs betrokken worden bij het plan, dat als doel heeft een sterke Nederlandse competitie. Speelsters van de `clubs-nieuwe-stijl' gaan 20 tot 24 uur per week trainen.