Nedcar verhoogt productie Space Star

Nedcar gaat op 22 mei weer een tweede ploeg inzetten voor de productie van de Mitsubishi Space Star. Daardoor gaat de productie omhoog van 95 naar meer dan 200 wagens per dag. Er zijn 400 tijdelijke productiemedewerkers nodig. De productie van de Space Star is in december verminderd, en ook ging het mes in de Carisma-lijn. De verkopen vielen tegen. Directeur C. De Wulf zei in december al dat het om ,,een dip'' ging. De productie zou na een half jaar weer op het oude peil terug zijn. De afgelopen weken heeft Nedcar al 300 van de nodige 400 tijdelijke medewerkers geworven en opgeleid. De komende weken moeten via uitzendbureaus de andere honderd binnenkomen. Aan de andere productielijn van Nedcar, voor de Volvo's V40 en S40 en de Mitsubishi Carisma, werken drie ploegen.