Journalist Brik beëindigt actie

De Tunesische journalist Taoufik Ben Brik heeft gisteren een eind gemaakt aan een hongerstaking die hij zes weken geleden begon uit protest tegen beperkende maatregelen van de autoriteiten tegen hemzelf en de gevangenzetting van zijn broer. Ben Brik, correspondent van Europese bladen waarin hij de toestand van de rechten van de mens in Tunesië aan de kaak stelt, begon zijn hongerstaking in Tunis maar zette haar twee weken geleden in Parijs voort nadat de Tunesische autoriteiten een gerechtelijke vervolging tegen hem hadden stopgezet en hem zijn paspoort hadden teruggegeven. Frankrijk heeft druk op de Tunesische regering uitgeoefend om een oplossing te vinden. Ben Brik meent dat zijn actie een beweging binnen zijn land heeft gecreëerd, en president Zine al-Abidine Ben Ali, ,,het staatshoofd zelf en niet zijn politiemannen, heeft gedwongen om te onderhandelen''.