Iran milder over `Israelische spionnen'

De dertien joden die in de Iraanse stad Shiraz worden berecht op beschuldiging van spionage voor Israel, hangt niet de doodstraf boven het hoofd. Dat heeft de chef van de rechterlijke macht in Shiraz, Hossein Ali Amiri, gisteren op een persconferentie gezegd na de – besloten – proceszitting van die dag. Inmiddels hebben acht van de beschuldigden voor de rechter bekend voor de Israelische geheime dienst te hebben gewerkt. Amiri zei gisteren dat de staat overweldigend bewijs heeft dat de bekentenissen staaft. Een van de advocaten van de verdachten, Esmail Nasseri, erkende tegelijk dat sommige verdachten in contact hadden gestaan met de Israelische geheime dienst. Maar hij zei dat zij ,,religieuze extremisten'' zijn die niets hebben overhandigd dat de staatsveiligheid in gevaar kan brengen.