IOC-lid Gosper vrijgesproken van malversaties

Kevin Gosper, vice-voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), is door de ethische commissie vrijgesproken van mogelijke malversaties met onkostennota's. De Australiër moest zich onder meer verantwoorden voor een declaratie van bijna 25.000 gulden bij een lid van het organisatiecomité voor de Winterspelen van Salt Lake City in 2002. Gosper werd ervan verdacht op kosten van de Amerikanen in 1993 met zijn gezin vakantie in de komende olympische hoofdstad te hebben gevierd. Gosper kon de IOC-commissie echter van zijn onschuld overtuigen. Eerder die dag kreeg de official al te horen dat hem geen sancties wachten na een vermeend staaltje van nepotisme. Gosper schoof vorige week tot woede van velen zijn 11-jarige dochter naar voren als degene die als eerste Australische de olympische vlam in Griekenland mocht dragen.