Gaspart valt Van Gaal af

Joan Gaspart, vice-voorzitter van FC Barcelona, heeft gisteren op persoonlijke titel laten weten dat trainer Louis van Gaal wat hem betreft kan vertrekken.

Volgens Gaspart, die na een vertrek van Núñez mogelijk kandidaat is om voorzitter te worden, heeft het grootste gedeelte van de leden laten weten wat ze vinden over Van Gaal. ,,De leden hebben een duidelijk besluit genomen en dat besluit deel ik'', zei Gaspart die vorige week na de uitschakeling tegen Valencia in de Champions League nog verklaarde volledig achter Van Gaal te staan.

Gaspart zei verder dat ,,de grote professional'' Van Gaal zeer goed heeft gewerkt voor Barcelona, maar dat hij er nooit in geslaagd is om de chemie tussen hem en de aanhang te laten werken. Gaspart: ,,Het is moeilijk voor een elftal te staan als je niet de steun hebt van op zijn minst een minimale minderheid van de clubleden.''

Het bestuur van Barcelona bespreekt morgen in een speciaal belegde vergadering de toekomst van de club. Núñez zal dan hoogstwaarschijnlijk officieel zijn terugtreden als voorzitter kenbaar maken.