Emissie Ahold geslaagd

Supermarktconcern Ahold heeft driekwart van zijn nieuwe aandelen geplaatst bij buitenlandse beleggers. De emissie van aandelen en converteerbare obligaties brengt 3,2 miljard euro (7 miljard gulden) op en is daarmee de grootste ooit op de Nederlandse beurs. Ahold, eigenaar van Albert Heijn, gebruikt het geld voor financiering van overnames in de VS en Scandinavië.

De uitgifteprijs is gisteravond vastgesteld op 26 euro, een fractie onder de beurskoers van gisteren. ,,Een korting was niet nodig'', zegt financieel bestuurder Michiel Meurs. ,,De emissie was ruimschoots overtekend en de vraag was van goede kwaliteit, zonder al te veel limieten. Vooral Amerikaanse en Britse beleggers hadden groot ingeschreven.''

Vanochtend maakte Ahold verder bekend dat de omzet over het eerste kwartaal met 18 procent is gestegen tot 11 miljard euro (24 miljard gulden). De winstgroei in 2000 wordt 17 tot 20 procent.