Afboeking zet Vedior op 92 miljoen gulden verlies

De omzet van uitzendconcern Vedior is in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen met 85 procent tot 3,2 miljard gulden. Voor afboeking van goodwill nam de nettowinst toe van ruim 35 miljoen gulden in 1999 naar 39,6 miljoen. Inclusief afboeking komt het resultaat van Vedior over het voorbije kwartaal uit op ruim 92 miljoen gulden negatief. Dit verlies wordt veroorzaakt door de acquisitie van Select. Vedior nam de Britse branchegenoot vorig jaar over. Hiermee nestelde Vedior zich in de mondiale `uitzendtoptien'.

Het resultaat voor rente, belasting, afschrijvingen en afboeking van goodwill ging met 170 procent omhoog naar circa 119 miljoen gulden.

Vedior kondigde vanochtend een emissie aan ter waarde van minimaal 100 miljoen euro. Een koersreactie bleef uit.