Thorpe verbaast opnieuw met drie wereldrecords

Ian Thorpe heeft de zwemwereld andermaal verbaasd. Bij nationale kampioenschappen in het olympisch bassin van Sydney verbeterde de 17-jarige Australiër vandaag zijn eigen wereldrecord op de 200 meter vrije slag tot 1.45,51. Gisteren stelde hij de toptijd bij tot 1.45,69, terwijl Thorpedo zaterdag al zijn wereldrecord op de 400 meter vrije slag aanscherpte tot 3.41,33. Bij dezelfde olympische kwalificatiewedstrijden scherpte Thorpe's landgenoot Geoff Huegill het wereldrecord op de 50 meter vlinderslag aan tot 23,60. Het oude record (23,68) stond op naam van de Rus Denis Pankratov.

Fred Deburghgraeve zal zijn olympische titel op de 100 meter schoolslag niet verdedigen in Sydney. Zijn afscheid is definitief. De 26-jarige Belg, een pupil van de Nederlandse coach Ronald Gaastra, had een week nodig om de beslissing die hij vorige week spontaan nam, te overdenken en aanvaarden. Deburghgraeve beëindigde zijn carrière na het missen van de limiet.