Te koop

Zonwerende hor

Zonwerende vliegenhor voor dakramen van Tesa (tel:036-5389121). Te koop bij bouwmarkten voor ƒ39,50 (adviesprijs).

Zodra de zomer aanbreekt zien velen het met afgrijzen tegemoet: een huis vol vliegen en muggen. Een van de verkrijgbare anti-insectenmiddelen is de hor. Tesa heeft dit voorjaar voor dakramen een gemakkelijk te bevestigen en bovendien zonwerende versie op de markt gebracht. De hor wordt bevestigd met zelfklevend klittenband of plakstrips en is na de zomer dus ook weer simpel te verwijderen.

De hor is nog altijd de beste oplossing voor insectenoverlast, meent hoogleraar M. Dicke van het Laboratorium voor Entomologie (Wageningen Universiteit). ,,Spuiten moet je blijven doen en antimuggendoosjes voor in het stopcontact werken niet afdoende. Overigens is het een hardnekkig misverstand dat een zachte winter voor een overschot aan insecten zorgt. Sterker: een harde winter overleven insecten prima, terwijl hun natuurlijke vijanden zoals vogels in getal afnemen.''

Dassenwasser

Silk & Clean, vlekkendoekjes voor stropdassen, op de markt gebracht door Wil Matthijssen Import en Agenturen (0478- 582763). Te koop bij kledingzaken en de Bijenkorf. Prijs ƒ12,00 (doosje met 5 apart verpakte doekjes).

Zelfs mannen in dure pakken knoeien wel eens. Het gevolg is een oncharmante vlek op de stropdas, die na fanatiek wrijven met een servet alleen maar groter wordt. Voor alle mannen die dit tafereel herkennen, is er goed nieuws: een vlekkendoekje speciaal voor (zijden) dassen, dat gemakkelijk in de borstzak kan worden meegenomen voor-het-geval-dat.

Het doekje verwijdert de meest voorkomende soorten vlekken onmiddellijk en bevat geen schadelijke bestanddelen. Bij opening van de verpakking komt een wasbenzine-achtige lucht vrij, maar die vervliegt snel, waarna op vingers en das een citroengeur achterblijft.

De heer P. Knobbout, eigenaar van stropdassenwinkel Beau Tie in Den Haag, raadt klanten doorgaans aan een bevuilde zijden stropdas schoon te deppen met wasbenzine, hem in een (jam)potje met wasbenzine te doen en dan een paar maal goed te schudden. Even buitenhangen en de das is weer fris. Knobbout: ,,Dat kan uiteraard niet midden in een belangrijk diner, maar ik vraag me wie er thuis al aan denkt een vlekkendoekje mee te nemen. Bovendien ontdek je een vlek meestal pas als je de das na terugkomst afdoet.''

Flashlight

Veel lezers zijn nog steeds op zoek naar de Lightwave 2000 Flashlight (op deze pagina besproken op 14 februari). Voor meer informatie over verkoopadressen: Amcom, Postbus 215, 2150 AE Nieuw-Vennep. Tel. (0252) 629 370, fax (0252) 629 371, e-mail: info@amcom.nl.

    • Aranka Klomp