Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Moet je voetballen als je stad door zo'n ramp getroffen is? Nee, natuurlijk niet. Leuk dat die voorzitter van Twente allerlei huichelverhalen hield over telefoontjes op zondagochtend en contact met de burgemeester (alsof de heer Mans op dat moment niks anders aan zijn hoofd had?) en dat de supporters toen al onderweg waren, dus dat het moeilijk was om de zaak af te blazen. Gewoon op zaterdagavond had die man het fatsoen moeten hebben om te zeggen: ,,We spelen niet! En we zien wel wat de consequenties zijn!'' Zonder een enkele twijfel. Ook de KNVB verschuilt zich achter drie kilo lulkoek en je begrijpt in één klap (grapje) dat Nationale Nederlanden de sponsor van de bond is. Wat er ook gebeurt! is de slogan van deze verzekeringsmaatschappij. Niet dat het mij verbaasd heeft. Sinds 29 mei 1985 (Liverpool-Juventus) ben ik op voetbalgebied niet meer te verbazen. Die wedstrijd ging niet alleen gewoon door, maar de Juve-spelers maakten na afloop ook nog een ereronde. Struikelend over de lijken!

De enige club die dit weekend solidair was met de Twentse slachtoffers, door gewoon niet te voetballen, was Ajax. Vooral Vierklau en Grim waren zeer begaan met de getroffen Tukkers. Of het Adriaanse gaat lukken om volgend seizoen van dit schrootelftal weer wat te maken? Het lijkt me sterk.

Dat Vitesse het niet gehaald heeft, vind ik ook terecht. Wie met dit weer met het dak dicht speelt, is krankzinnig en moet met spoed opgenomen worden in Wolfheze. Voetballen met het dak dicht! Als die vuurwerkfabriek nog een nieuwe locatie zoekt, dan weet ik er twee. Amsterdam Zuidoost en Arnhem. Ik zal iedereen waarschuwen als het aangestoken wordt, zodat er geen slachtoffers vallen. En wie de eer heeft de lucifers te hanteren? Ik natuurlijk!

    • Youp van ’t Hek