Stommeling!

Het komt regelmatig voor dat ik mezelf op een of andere stommiteit betrap. Zo heb ik een keer mijn voordeur wijd open laten staan. Toen ik na het weekend thuiskwam lag er een briefje van de buurman op de mat. Hij was zo vriendelijk geweest de deur maar eens dicht te trekken.

Vorige week pinde ik bij een giromaat honderd gulden. Toen ik daarna in een winkel contant wilde afrekenen, zag ik tot mijn schrik dat ik wel mijn pasje maar geen geld bij me had. Ik stoof op de fiets terug. Iemand had mij eens verteld dat geld dat door een of andere stommeling vergeten wordt, nog dertig seconden buiten blijft hangen en dan in een aflegbak gaat. Dertig seconden leek mij erg lang.

De man in het postkantoor nam mij heel serieus. Hij vroeg mijn gironummer en ging achter kijken. Na een paar minuten kwam hij terug. Het geld was terecht. Iemand die na mij wilde pinnen had het binnen afgegeven.

    • Diana van Dijk