Olympische ploeg uitgebreid

De Nederlandse olympische ploeg is flink uitgebreid. Vier maanden voor het begin van de Olympische Spelen in Sydney dwongen de waterpoloërs, atleet Robin Korving, mountainbikester Corine Dorland en kleiduivenschutter Gijs van Beek plaatsing af. Zo goed als zeker van deelname zijn ook de zeven Nederlandse roeiboten die dit weekeinde vormbehoud toonden bij wedstrijden in Duisburg.

De waterpoloërs grepen gisteren, bij het olympisch kwalificatietoernooi in Hannover, de laatste kans door Roemenië met 7-5 te verslaan. In Sydney treft de ploeg van bondscoach Johan Aantjes de volgende landen: Joegoslavië, Griekenland, Hongarije, Kroatië en de Verenigde Staten. In poule A spelen titelverdediger Spanje, Australië, Kazachstan, Italië, Rusland en debutant Slowakije.

Korving toonde zaterdag in Amsterdam vormbehoud door op de 110 meter horden onder de 13,70 te blijven: 13,67. Mountainbikester Dorland eindigde gisteren bij een wereldbekerwedstrijd in Italië als negende, en troefde daarmee haar enig overgebleven concurrente, Elsbeth Vink, af. Die viel uit en moest per helikopter naar het ziekenhuis.

Kleiduivenschutter Van Beek werd tiende bij een wereldbekerwedstrijd in Egypte en toonde daarmee vormbehoud. Zijn collega Hennie Dompeling plaatste zich al eerder voor de Spelen.