Feyenoord derde

Feyenoord heeft zich gisteren geplaatst voor de voorronden van de Champions League. De club eindigde in de eredivisie op de derde plaats, na PSV en Heerenveen die zich al direct kwalificeerden.

Vitesse (vierde) en Ajax (vijfde) plaatsten zich voor het UEFA-Cuptoernooi. De winnaar van de bekerfinale, Roda JC of NEC, mag ook aan dit toernooi meedoen. FC Den Bosch degradeert, ondanks de 7-0 overwinning op Sparta, naar de eerste divisie. Cambuur en MVV spelen in de nacompetitie om twee plaatsen in de eredivisie. In de nacompetitie doen ook mee: FC Groningen, Emmen, Heracles, RBC, FC Zwolle en Excelsior.

De Feyenoord-spelers verkeerden gisteren nog enkele minuten na het 1-1 gelijkspel tegen FC Twente in spanning. Opgelucht vernamen ze het bevrijdende nieuws uit Arnhem, waar Vitesse tegen Fortuna Sittard was blijven steken op 2-2. In de zevende minuut profiteerde Feyenoorder Korneev van een blunder van Grujic. Twente-spits Booth maakte gelijk.