Behandelende artsen zijn nog voorzichtig over herstel Bernhard

De toestand van prins Bernhard is stabiel. Het afgelopen weekeinde trad een lichte verbetering in en sinds zaterdagochtend wordt hij niet meer kunstmatig beademd.

De afgelopen nacht heeft hij opnieuw rustig doorgebracht, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vanmorgen meegedeeld in Den Haag.

Prins Bernhard werd vorige week donderdagavond getroffen door een ,,neurologische complicatie'', nadat hij een operatie aan zijn dunne darm had ondergaan in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij verblijft daar sindsdien op de afdeling intensive care.

De behandelende artsen zijn nog voorzichtig over het herstel van de prins. Zij waarschuwen dat in dit stadium ,,nog altijd het risico van een terugslag bestaat'', aldus de RVD. Afgelopen vrijdag werd de toestand van de 88-jarige prins als ernstig beschouwd. De operatie aan de dunne darm, die hij donderdag onderging, was op zichzelf goed verlopen, maar daarna deden zich onvoorziene ,,neurologische complicaties'' voor.

Premier Kok maakte dit vrijdagavond bekend zonder dat hij nadere medische gegevens kon verstrekken. Hij kondigde wel aan dat de prins verschillende onderzoeken moest ondergaan waarmee enkele dagen gemoeid zijn.

De behandelende artsen van prins Bernhard besloten zaterdag dat hij niet langer kunstmatig beademd hoeft te worden. Wel heeft hij nog ondersteuning nodig voor zijn bloeddruk.

De prins kreeg het weekeinde bezoek van een groot deel van zijn familie. Koningin Beatrix bracht zaterdagmiddag ruim een uur door bij haar zieke vader. Prins Willem-Alexander was gisteren op bezoek bij zijn grootvader.