Selectie Radio

Vroege vogels. Onder meer het tweede deel van de reportage over het natuurreservaat Abruzzo in Italië, een bergachtig terrein ter hoogte van Rome, waar nog wolven, beren en gemzen voorkomen. Verder de Delftse hoogleraar Dick Westland die commentaar geeft op de file-aanpak van minister Netelenbos. Radio 1, 8.07-10.00u.

OVT. Na de column van de zanger Armand aandacht voor de geschiedenis van het kunstbeleid naar aanleiding van het Cultuurnota-advies 2001-2004, van de Raad van de Kunst. Verder een gesprek over het bezoek van de Japanse keizer aan Nederland met Brigitte Ars van wie deze week haar boek Troostmeisjes; verkrachting in de naam van de keizer verschijnt. In het tweede uur het eerste deel van het levensverhaal van de inmiddels overleden verzetsman, zeeman, wereldreiziger en communist Evert Hoedemaker. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Onder andere aandacht voor `cybercrime', criminaliteit op internet en over de onmacht van de VN tegenover de rechteloosheid in Afrika met emeritus-hoogleraar volkenrecht Paul de Waart, socioloog Jude Kehla en journalist Linda Polman. Radio 5, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Gesprek met acteur Dick van den Toorn die een rol speelt in het stuk Cooking with Elvis. Verder aandacht voor o.a. onaffe producten en moppentappers. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Gesprek met actrice Sacha Bulthuis over haar rol in de voorstelling De gang, de gal en het maal. Radio 1 & 2, 0.04-1.00u.

Ophef & vertier. Aandacht voor o.a. de overzichtstentoonstelling van Klaas Gubbels, de film Papa's song van regisseur Sander Francken en een gesprek over de dichter Bert Schierbeek met kunstenaar Jan Sierhuis, cineast Johan van der Keuken en de weduwe van de dichter Thea. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.