ParisBourse richt wijnbeurs op

De Franse effectenbeurs ParisBourse zal binnenkort een lijst van superieure Bordeaux-wijnen bekendmaken die moeten dienen als de graadmeter voor een wijnbeurs. ParisBourse wil nog voor het eind van dit jaar de zogeheten Winefex oprichten, de eerste wijntermijnbeurs ooit.

Dat heeft de Franse beurs gisteren aangekondigd. De wereldhandel in luxe wijnen is 1,5 miljard dollar (3,6 miljard gulden) waard. Het eerste termijncontract dat op de Winefex verhandeld wordt betreft naar verwachting de meest gerenommeerde `grand cru' Bordeaux-wijnen, gebaseerd op een kistje van 12 wijnen met een looptijd van 32 maanden. ,,We willen dat het eerste contract gelanceerd wordt in 2000'', aldus een woordvoerster van ParisBourse. ,,Het krijgt de naam Millésime 2000, want dat is een aardige manier om een contract te lanceren tijdens de eeuwwisseling.''