Beurzen VS verder omhoog

De effectenbeurzen in de Verenigde Staten hebben gisteren opnieuw geprofiteerd van gunstige economische cijfers. De groothandelsprijzen bereikten het laagste niveau sinds meer dan een jaar, en daarmee lijkt de angst voor inflatie weg te ebben. De Dow-Jonesindex sloot gisteravond 63,40 punten (0,6 procent) hoger op 10.609,37.

Ook de Nasdaq zette zijn opmars verder voort. De index, waarin voornamelijk technologiefondsen zijn opgenomen, eindigde 29,46 punten (0,84 procent) hoger op 3529,04. De Nasdaq heeft daarmee echter nog niet eens de helft van zijn verlies van eerder deze week, toen hij 432 punten moest inleveren, goedgemaakt.

Niettemin was de handel vooral in afwachting van de vergadering van de Fed, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, die dinsdag plaatsvindt. De Dow-Jonesindex vertoonde bij gebrek aan nieuws een verdeeld beeld, met als grootste positieve uitschieter AT&T (plus 8,1 procent op ruim 38 dollar). Onderaan het rijtje bungelde Coca Cola, dat bijna 1,5 dollar (2,45 procent) moest inleveren op 52,25. Bij de technologie-aandelen viel vooral Dell op. De computerbouwer, nummer twee op de wereldranglijst, kwam met cijfers over het eerste kwartaal die de verwachting overtroffen. Het fonds sloot 11,61 procent hoger op circa 50 dollar. De euro noteerde eveneens hoger. Bij het slot van de Amerikaanse beurzen stond de euro op 0,9187 dollar.