Proces Lockerbie opgeschort

Acht dagen na de opening is het proces tegen twee Libiërs beschuldigd van het opblazen van een Amerikaans passagiersvliegtuig boven het Schotse Lockerbie gisteren voor 12 dagen opgeschort. De president van de Schotse rechtbank die de twee Libiërs in Kamp Zeist berecht, ging hiermee in op een verzoek van de aanklager. Deze had met de verdediging een akkoord bereikt om de impasse te doorbreken over het onderzoek van meer dan 250 overblijfselen van de Boeing 747, dat weken dreigde te gaan kosten. Het akkoord stelt de aanklager in staat om een aantal getuigen over te slaan, en zo tijd te besparen. De 12 dagen zijn nodig om een nieuwe serie getuigen – met name onderzoekers van de Britse burgerluchtvaart – naar kamp Zeist te ontbieden. Ook stelt het uitstel de aanklager in staat om vier door de verdediging opgeroepen deskundigen te vragen wat zij van plan zijn tijdens de komende zitting te gaan vertellen. Het Schotse recht voorziet in deze mogelijkheid.