Pas verschenen Literatuur

Marjan Berk: Als de dood.

Atlas, 127 blz. ƒ25,-

Een veertigjarige serveerster in een poffertjestent wordt verleid door een oudere man, met noodlottig gevolg.

Bloem in Brussel.

Meulenhoff, 224 blz. ƒ25,-

Verslag van een stadswandeling die vierentwintig schrijvers en een fotograaf op 16 juni 1999 aflegden door Brussel. De stad wordt bekeken en becommentarieerd door Bloem, het personage dat de schijvers voor de gelegenheid in het leven riepen. Met als resultaat een literaire wandelgids voor Brussel.

Robert Gore Langton: John Cleese - Minister van Rare Loopjes. Vert. Bob Snoijink, Bzztôh, 127 blz. ƒ25,-

Semi-biografie van John Cleese door de auteur Robert Gore Langton zelf omschreven als `een serie fantastische foto's en een tekst die met dankbaarheid is geschreven.'

Kathryn Harrison: Een bezoek van het Genootschap voor de rechten van voeten (The Binding Chair of A Visit from the Foot Emancipation Society), Vert. Sjaak Commandeur,

Meulenhoff, 336 blz. ƒ42,95

Kathryn Harrisons nieuwe roman gaat over de liefde tussen een Chinese prostituée en een Australische filantroop en speelt zich af in het begin van de vorige eeuw.

Harrie Jekkers en Koos Meinderts: Achter de duinen.

De Harmonie, 211 blz. ƒ37,50

Een selectie van twintig jaar liedteksten van theaterduo Harrie Jekkers en Koos Meinderts, die nu door het land gaan met hun jubileumprogramma Het verhaal achter de liedjes.

Met een persoonlijk nawoord van Jekkers over beider geschiedenis en een cd met vijf nog niet eerder uitgebrachte liedjes.

Made in Japan. Versch. vert. Meulenhoff, 269 blz. ƒ36,50

Verhalen van Japanse schrijvers als Yukio Mishima en Unichiro Tanizaki, van Nobelprijswinnaars Yasunari Kawabata (in 1968) en Kenzaburo Oë (in 1994) en van vertegenwoordigers van de zogenaamde `verloren jeugd' van na de Tweede Wereldoorlog waaronder Yuko Tsushima.

Loden Vogel: Dagboek uit een kamp. Prometheus, 187 blz. ƒ36,50

Herdruk van het dagboek dat Louis Tas (1920) gedurende zijn verblijf in Bergen-Belsen bijhield en dat hij in 1947 onder het pseudoniem Loden Vogel publiceerde.

Nu, meer dan vijftig jaar later heeft Vogel het voorzien van een uitgebreid nawoord, waarin nieuwe herinneringen en samenhangen een plaats krijgen.

Daniel Woodrell: Op pad met de duivel (Woe to Live On),

Vertaling Regina Willemse,

De Geus, 223 blz. ƒ34,90

Vertaling van het boek van Daniel Woodrell uit 1987 over de guerrillastrijd van de Bushwhackers in het grensgebied tussen Kansas en Missouri ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Onlangs verfilmd door Ang lee als Ride with the Devil en sinds vorige week in de Nederlandse bioscoop.

Peter de Zwaan: Het Alibibureau. Meulenhoff, 287 blz. ƒ34,90

Nieuwe thriller van Peter de Zwaan (1944) waarin de directeur van een alibibureau betrokken raakt bij een zaak van seksueel misbruik en mishandeling, en zelf de hoofdverdachte wordt. De Zwaan werd viermaal genomineerd voor de Gouden Strop: voor Dietz (1992), Rafels (1996), Een keel van glas (1997), De regels (1999).