KUNSTSCHRIFT

Pronkkasten, kijkdozen, kostbare foedralen, gebedsnoten, reliekhouders, koektrommels, ofwel alles wat zich laat beschrijven als een kast of een doos, als een kleine bewaarplaats van weer nieuwe visuele verrassingen is door het tijdschrift Kunstschrift deze maand verheven tot onderwerp van studie. Het betreft `aangespoelde schatten en spullen die louter door hun schoonheid en eigenaardigheid door de museale selectie zijn gekomen'. Foto's en beschrijvingen van zeventiende-eeuwse naaikussens met daarin geheime opbergvakjes, schilderkistjes met daarin voorwerpen die de schilder bij het wrijven en aanmaken van zijn verf nodig had, maar ook wordt in `het mooiste pakhuis van Nederland' uitgebreid aandacht besteed aan de poppenhuizen van de Petronella's in het museum.

Kunstschrift (3) verschijnt op 31 mei (17,25 gulden).

(038) 465 86 28.