Zoekmachine Ilse ruziet met collega Vinden.NL

Ilse Media Groep, exploitant van www.ilse.nl, sleept collega-zoekmachine Vinden.NL voor de Reclame Code Commissie. Ilse heeft een klacht ingediend over een radiospot van Vinden.NL. De commissie behandelt de zaak op 26 mei. ,,We hebben de klacht ingediend omdat er gespot wordt met onze merknaam'', zegt Ilse-directeur M. ten Houten.

De gewraakte radioreclame begint met de uitroep ,,Hé, hallo, met Ilse!'' Waarop een aarzelende mannenstem reageert met: ,,Eh, weet je wat, ik ga wel naar Vinden.NL.''

Directeur J. Tusveld van Vinden.NL begrijpt de commotie niet. ,,Dit hadden we nooit verwacht.'' De radiospot is uitgezonden op Radio 1 en Sky Radio.

De reclame zou later ook te horen zijn geweest bij Radio 3 en Radio 538. Dat is niet gebeurd na een actie van Ilse. Aan de Reclame Code Commissie schrijft Ilse dat, na contact met Sky Radio, Radio 538 en de Stichting Ether Reclame (STER, verantwoordelijk voor reclame op de publieke zenders), de zenders besloten het spotje om ,,ethische redenen'' niet uit te zenden.