`Topman Eurotunnel heeft gefraudeerd'

Patrick Ponsolle, topman van Eurotunnel, is volgens het Franse weekblad Le Canard Enchaîné in staat van beschuldiging gesteld vanwege misbruik van eigendommen van zijn onderneming en het geven van onjuiste financiële informatie. Twee van zijn voorgangers (André Bénard en Alastair Morton) en drie medewerkers zouden om dezelfde redenen voor de rechter moeten verschijnen.

Eurotunnel, de exploitant van de spoortunnel onder Het Kanaal, heeft laten weten dat Ponsolle nog nergens van weet en in geen geval opstapt als hij inderdaad wordt beschuldigd. Het onderzoek zou zijn gestart na een klacht van enkele aandeelhouders. Die aandeelhouders zeggen na de kapitaalvergroting van Eurotunnel, in 1994, onjuiste financiële informatie van de directie te hebben gekregen.