Protest oppositie Servië verhinderd

Servische autoriteiten hebben gisteren een demonstratie van de verenigde oppositie in de stad Pozarevac verhinderd. Demonstranten werden op de snelweg en de toegangsweg naar Pozarevac aangehouden en teruggestuurd. De protestbijeenkomst was omstreden, want Pozarevac is de geboorteplaats van de Joegoslavische president Slobodan Miloševic en geldt als een Miloševic-bolwerk. De demonstranten wilden protesteren tegen een vechtpartij, vorige week in Pozarevac. Drie leden van de studentenverzetsbeweging werden toen in elkaar geslagen, volgens eigen zeggen door lijfwachten van Milosevic' zoon, Marko. Halverwege de dag besloten de oppositiepartijen, verenigd in de Alliantie voor Verandering, de voorgenomen demonstratie af te blazen, wegens het gevaar van escalatie. De Alliantie heeft een nieuwe demonstratie aangekondigd, voor maandag in Belgrado.