Naam kinderen Bernard jr.

Tweede-Kamerleden vragen van de regering waarom eventuele kinderen uit het huwelijk van prins Bernhard jr. en Annette Sekrève alleen de naam Van Vollenhoven krijgen. De kinderen uit het huwelijk van zijn broer, prins Maurits, krijgen namelijk ook de naam Van Lippe-Biesterfeld.

Leden van de Eerste en Tweede Kamer spraken gisteren over de procedure die moet worden gevolgd bij de goedkeuring die de Verenigde Vergadering moet verlenen voor het huwelijk prins Bernhard jr. en Annette Sekrève.

Daarbij rees de vraag waarom onderscheid wordt gemaakt in de naamgeving van kinderen van de twee zoons van prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven.

In de toelichting op het wetsvoorstel voor het verlenen van goedkeuring voor het huwelijk van prins Bernhard en Annette Sekrève gaf de regering alleen aan dat over de naamgeving ,,met betrokkenen is gesproken''. Prins Maurits en zijn echtgenote Marilène van den Broek kozen ervoor de naam Van Lippe-Biesterfeld toe te voegen aan de naam van eventuele kinderen uit hun huwelijk, als eerbetoon aan hun grootvader. Volgens de regering vraagt de naamgeving ,,per geval om een beoordeling''.

Prins Bernhard jr. vraagt het parlement goedkeuring van zijn huwelijk om het recht op troonopvolging te behouden.