Hogere winst Delta Lloyd na fusie Ohra

Verzekeringsconcern Delta Lloyd Nuts Ohra, vorig jaar ontstaan uit een fusie tussen Delta Lloyd en Nuts Ohra, heeft de nettowinst in het eerste kwartaal met 16 procent opgevoerd tot 66 miljoen euro (145 miljoen gulden). De omzet steeg met 48 procent tot 1,7 miljard euro (3,7 miljard gulden).

Dat blijkt uit de cijfers die het concern vanochtend heeft gepresenteerd. De beleggingsopbrengsten stegen met 40 procent tot 498 miljoen euro (1,1 miljard gulden). Voor het huidige beokjaar rekent Delta Lloyd Nuts Ohra op een ,,duidelijke groei'' van omzet en winst. Dat komt neer op een stijging van tussen de 7 en 12 procent.

Niet alle divisies presteerden even goed: het schadebedrijf en de zorgsector hadden met tegenslagen te kampen, waardoor het resultaat lager uitkwam. Letselclaims bij autoverzekeringen, branden en aanprakelijkheidsverzekeringen zorgden ervoor dat de schadedivisie zijn resultaat van bijna 4 miljoen gulden in 1999 zag inzakken tot een verlies van 19 miljoen gulden. Nuts Zorg behaalde eveneens een verlies van 2,2 miljoen gulden. Hoewel consumenten volgens Delta Lloyd door het nieuwe belastingplan voorzichtiger bleken dan in voorgaande jaren, nam het premie-inkomen bij de levensverzekeringen met 5 procent toe tot 900 miljoen gulden en nam de winst voor belasting van deze divisie toe met 19 procent tot 134 miljoen gulden.