Berlusconi vrijgesproken in corruptiezaak

De Italiaanse oppositieleider en mediamagnaat Silvio Berlusconi is gisteren in hoger beroep vrijgesproken in één van de corruptiezaken die tegen hem lopen. Het gaat om de rechtszaak in verband met steekpenningen die door vier dochterondernemingen van zijn houdstermaatschappij Fininvest bij verschillende gelegenheden zijn betaald aan de Guardia di Finanza, de financiële politie.Van één betaling, die door de zender voor abonnee-tv Telepiù, werd hij vrijgesproken omdat zijn betrokkenheid daarbij niet bewezen werd geacht. De drie andere betalingen zijn niet meer strafbaar omdat ze zijn verjaard. In eerste instantie was Berlusconi veroordeeld tot twee jaar en negen maanden. Dat er smeergeld is betaald, is door de verdediging nooit bestreden. Berlusconi heeft de rechtszaken tegen hem steeds gezien als een poging om hem als politicus onschadelijk te maken. Er lopen nog vier andere zaken tegen hem waarin hij wordt beschuldigd van corruptie of financiële fraude.