Aanpassing Stripmuseum

De stichting Het Nederlands Stripmuseum heeft haar plannen voor een grootse huisvesting in de stad Groningen noodgedwongen bijgesteld. In 1998 lanceerde de stichting een ambitieus plan om het museum in een toren op een parkeergarage onder te brengen. Makelaars zoeken nu evenwel naar een bescheiden winkelpand om het museum te huisvesten. Volgens een woordvoerder van de gemeente Groningen is het ambitieuze nieuwbouwplan wegens geldgebrek van de baan. Met het nieuwe pand, dat had moeten verrijzen aan de Steenhouwerskade, was een investering van circa 20 miljoen gulden gemoeid. Voor het project was een aantal bekende Nederlandse striptekenaars benaderd. In 1999 was het tekort nog rond de 8 miljoen. Omdat de financiering bij lange na niet rond is, blijft het groene licht uit. Ook grote bedrijven waren niet bereid als sponsor op te treden. Het stripmuseum gaat zich nu in verkleinde vorm richten op de interactieve technologie. Daarmee worden stripfiguren tot leven gebracht.