Weer twee joodse verdachten in Iran bekennen schuld

Nog eens twee verdachten in het Iraanse proces tegen dertien joden hebben gisteren bekend voor de Israelische geheime dienst te hebben gewerkt. Dat hebben hun verdedigers gisteren meegedeeld. In totaal hebben vijf verdachten een dergelijke bekentenis afgelegd. Het proces wordt achter gesloten deuren in de stad Shiraz gehouden. Een van de verdachten vertelde aanwezige verslaggevers dat hij zijn bekentenis vrijwillig had afgelegd. ,,Ik raakte religieus betrokken en ik werd erin geluisd door de Israelische geheime dienst'', zei hij. Critici twijfelen echter sterk aan de vrijwilligheid van de bekentenissen, en aan de eerlijkheid van het proces in het algemeen. De bekentenissen vergroten de kans op zware straffen – op spionage staat in principe de doodstraf – in welk geval een crisis in de Iraanse betrekkingen met het Westen onvermijdelijk is.