Weer conflict bij Farm Frites

De Nederlandse wielerformatie Farm Frites heeft opnieuw een conflict met een begeleider van de ploeg. Een paar maanden nadat Guido van Calster op non-actief werd gezet, dreigt assistent-ploegleider Egon van Kessel te vertrekken.

Van Kessel is parttime in dienst van Farm Frites, dat afgelopen winter de meeste werknemers van het teruggetreden TVM heeft overgenomen. Van Kessel had bij die werkgever een akkoord gesloten over een fulltime-contract. Hij wilde deze mondelinge overeenkomst schriftelijk bevestigd zien bij Farm Frites.

Manager Jacques Hanegraaf ging niet akkoord met deze overeenkomst. Hij heeft in de begroting van circa acht miljoen gulden geen geld voor drie ploegleiders en geeft de voorkeur aan de Belg Hendrik Redant als tweede ploegleider. Volgens Hanegraaf ,,is er geen reden het contract met Van Kessel te upgraden''.

De manager bevestigt dat Van Kessel moeizaam samenwerkt met zijn directe baas Teun van Vliet, die als eerste ploegleider een aantal disciplinaire maatregelen nam. Zo mogen de renners geen alcohol meer drinken tijdens wedstrijddagen. Hanegraaf: ,,We zitten met de erfenis van TVM.''

Van Kessel overweegt nu ander werk te zoeken. ,,Er moet brood op de plank'', zegt de voormalige champignonnenkweker die zijn vroegere werkzaamheden had opgezegd voor de functie van ploegleider. Van Kessel heeft naar eigen zeggen bij de ploeg veel meer dagen gewerkt dan volgens zijn contract noodzakelijk was. ,,Ik hoef dit jaar nog maar achttien dagen te werken. Dan zit mijn jaar er op.''

Van Kessel zou komende weekeinde in de volgwagen plaatsnemen voor de Ronde van Italië. Wegens privé-omstandigheden heeft hij gevraagd om vrijstelling. Hij weet nog niet of hij na de Giro actief zal blijven. ,,Dan moeten ze financieel over de brug komen.''

Volgens Van Kessel ,,sluimert er nog steeds een groot ongenoegen'' bij de wielerploeg. De meeste renners zouden het autoritaire optreden van Van Vliet beu zijn. ,,Teun is gewoon jaloers dat ik zo goed lag in de groep'', zegt Van Kessel.