Verlies en omzet Versatel lopen op

De omzet van telecombedrijf Versatel is in het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw stevig gegroeid. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar sprong de omzet met 315 procent vooruit tot bijna 64 miljoen gulden. Het verlies liep op van 168 miljoen tot 193 miljoen gulden.

Versatel boekte vorig jaar een verlies van 436 miljoen gulden op 129 miljoen gulden omzet. Wanneer het bedrijf winst verwacht te maken wilde directeur G. Mesch in maart bij de presentatie van de jaarcijfers niet zeggen. De onderneming wil dit jaar 2,4 miljard gulden ophalen door uitgifte van aandelen en obligaties om zo overnames en uitbreidingen te financieren. Inmiddels is daarvan al voor bijna 2 miljard gulden gerealiseerd.

Versatel maakte vandaag bekend dat de overname rond is van een meerderheidsbelang (80 procent) in de Duitse operator KomTel. Het telecombedrijf bouwt aan een communicatienetwerk in Noord-Europa. Het hoopt in de toekomst te profiteren van het toenemende internetverkeer. Versatel is ook eigenaar van internetaanbieder Zon.