V&D, Bijenkorf hervatten CAO-overleg

De directies van V&D en de Bijenkorf en de vakbonden gaan deze week weer praten over de nieuwe CAO. Daarmee zijn acties voorlopig van de baan. De werknemers dreigden eerder bij meerdere vestigingen te zullen staken als er voor gistermiddag geen beter bod op tafel zou liggen. De werkgevers hebben de bonden gevraagd opnieuw te praten. ,,We geven netjes gevolg aan de uitnodiging'', licht bestuurder G. Rijzinga van CNV Dienstenbond toe. ,,Maar dat betekent niet dat we de voorbereidingen voor eventuele stakingen opschorten.''

Het CAO-overleg liep twee weken geleden vast op het loonbod van 3,5 procent en op het afschaffen van de toeslagen voor avondwerk. Sommige mensen gaan er per jaar 900 gulden op achteruit, zo berekenden de bonden. V&D en de Bijenkorf behoren beide tot het beursgenoteerde Vendex KBB. Dit jaar krijgt elke werkmaatschappij een eigen CAO. Niet bij alle Vendex KBB-dochters leiden de onderhandelingen tot problemen: bij de Hema is geen stakingsdreiging. Volgens Rijzinga komt dat doordat de Hema-directie niet tornt aan de toeslagen.