One2One daagt Londen voor rechter

Telecombedrijf One2One sleept de Britse overheid voor de rechter. Het Britse dochterbedrijf van Deutsche Telekom vindt dat Londen bepaalde bedrijven heeft bevoordeeld bij de recente veiling van licenties voor mobiele telefonie.

De Britse telecomconcerns Vodafone Airtouch en Orange hebben 180 dagen gekregen om hun licentie te betalen. British Telecom, Telesystem International Wireless uit Canada en One2One moeten het verschuldigde bedrag binnen twintig dagen overmaken. Hierdoor loopt One2One naar eigen zeggen 2 miljoen pond sterling (7,6 miljoen gulden) aan rente-inkomsten per dag mis. Volgens het Britse ministerie van Industrie hebben Vodafone en Orange een speciale behandeling gekregen wegens hun juridische positie. De Europese Commissie heeft Vodafone na de overname van Mannesmann opgedragen om Orange af te stoten.