Jongen (17) verdacht van moord

De Eindhovense politie verdenkt een zeventienjarige jongen uit deze stad van moord op een 35-jarige plaatsgenoot. De verdachte is zondagochtend vroeg aangehouden en blijft voorlopig in arrest. De moord betreft waarschijnlijk een afrekening in het drugscircuit, waarbij later nog een slachtoffer viel.

De zeventienjarige wordt verdacht van de liquidatie van de 35-jarige K. op 1 april. K. zat achter in een voor een stoplicht wachtende auto, die op klaarlichte dag werd beschoten. De schutter reed op een opvallend gekleurde bromscooter en droeg kleurige kleding. Dat leidde mede tot de aanhouding.

De politie kende de identitieit van de vermoedelijke dader in de loop van de vorige week reeds, maar in verband met de bijzondere dagen (4 en 5 mei) werd met de arrestatie gewacht tot zondagmorgen. Er zou geen vluchtgevaar zijn geweest. De verdachte woont zelfstandig.

De dodelijke aanslag op K. werd enkele dagen later gevolgd door een geruchtmakende steekpartij in het mortuarium van het Catharinaziekenhuis in Eindhoven. De man die daarbij om het leven kwam, was de 48-jarige huisgenoot en vriend van K. Beide mannen stonden bekend als drugshandelaren. De moord in het mortuarium had plaats toen tientallen familieleden afscheid namen van K. Diens broer is verdachte in deze zaak en is nog voortvluchtig.

De politie onderzoekt of de moorden verband houden met een dodelijke schietpartij eind maart in een Eindhovens café. Bewoners van een woonwagenkamp kregen daar ruzie met een groep Antillianen, waarbij een `kamper' werd doodgeschoten.

Vorige week heeft de politie hiervoor een 44-jarige man aangehouden. Na de liquidatie van K., afkomstig uit Suriname, meldden anonieme bronnen dat het een wraakneming was voor de schietpartij in het café.