Effenberg en powermuziek zijn de wapens van Bayern

De spelers en begeleiders van Bayern München beloven in het Olympiastadion een hete voetbalavond tegen Real Madrid. Met Stefan Effenberg weer als de strenge en geniale regisseur op het middenveld gaat de Beierse ploeg vanavond in de halve finale van de Champions League proberen een 2-0 achterstand, opgelopen in Madrid, ongedaan te maken.

Trainer Ottmar Hitzfeld deed gisteren tijdens de persconferentie in München aan de supporters van Bayern een oproep zijn ploeg op te zwepen. Hij refereerde aan de gewonnen Duitse bekerfinale van afgelopen weekeinde tegen Werder Bremen, waarin Bayern weergaloos speelde.

Bayern, dat vorige week vooral in de eerste helft van de eerste wedstrijd door Real onder de voet werd gelopen, ziet het tweede duel met vertrouwen tegemoet. Hitzfeld: ,,Ik verlang tactische discipline, geduld en verstand. We hoeven maar twee doelpunten te maken in negentig minuten. Niet meteen proberen met 3-0 of 4-0 te winnen. Alles is mogelijk. Eén doelpunt van de tegenstander kan de wedstrijd extra kracht geven en ons ontmoedigen. We moeten dus ook waakzaam blijven.''

Real Madrid, met zijn ook al geniale regisseur Redondo, zal net als tegen Manchester United in de kwartfinale willen counteren. Interim-coach Del Bosque moet echter in de verdediging de geschorste Salgado en Karanka missen. Hun vervangers zijn Julio Cesar en Geremi.

Manager Hoeness kondigde gisteren aan dat het `de wedstrijd van de waanzin' wordt. ,,We zullen keiharde powermuziek draaien en allerlei andere acties ontketenen om onze supporters en spelers op te hitsen. Het Olympiastadion moet een wedstrijd als nooit tevoren gaan beleven. Onze ploeg zal vechten tot ze er dood bij neervalt.''

Veel wordt vanavond verwacht van Effenberg, het enfant terrible dat zaterdag in de bekerfinale tegen Werder Bremen na een lange blessure zijn rentree maakte. Het spel van de hoogblonde 31-jarige aanvoerder en Spielmacher van Bayern werd door bondskanselier Gerhard Schröder als `geniaal' bestempeld.