Dopingproces ligt stil door medisch onderzoek Ewald

Het dopingproces tegen de voormalige DDR-sportchefs Manfred Ewald en Manfred Höppner dreigt vast te lopen. De rechtbank in Berlijn besloot vandaag dat artsen opnieuw moeten vaststellen of Ewald fysiek en psychisch opgewassen is tegen het proces. De verdediging had daarop aangedrongen, omdat de met een zwakke gezondheid tobbende 73-jarige oud-voorzitter van de Oost-Duitse turn- en sportbond de eerste zittingsdagen nauwelijks kon volgen. Al in november 1999 bepaalden artsen dat Ewald maximaal 3,5 uur een proces zou kunnen volgen. Ewald staat samen met Manfred Höppner terecht. Het tweetal wordt ervan verdacht in de jaren '70 en '80 leiding te hebben gegeven aan een systematische toediening van doping aan vooral minderjarige sporters. Zij zijn door 142 vrouwen aangeklaagd.