Vrouwen van Weert winnen ook de beker

Facopa Weert heeft de dubbel bij het vrouwenvolleybal gewonnen. Na de titel werd gisteren in de slechts halfvolle Bossche Maaspoort ook de nationale beker behaald. De verliezende ploeg was dezelfde als negen dagen eerder: Pollux.

De bekerfinale had een wonderbaarlijk scoreverloop. Weert nam een 2-0 voorsprong in sets (25-20 en 25-21), maar liet Pollux daarna langzij komen (21-25 en 22-25). Pollux, de onttroonde landskampioen, leek daardoor ineens favoriet voor de zege. Weert herstelde zich echter en sloeg in de beslissende set hard toe. Met 15-4 won de ploeg van trainer-coach Jan Meertens de beker.

Het niveau in de finale was van een bedroevend niveau. Dat kwam volgens de betrokkenen, omdat de ontknoping van de beker pas na de play-offs plaatsvond. De teams waren moe en uitgeblust. De coaches van de deelnemende ploegen (mannen en vrouwen) pleitten er voor om de bekerfinale in het vervolg tijdens het seizoen te spelen.