Voorstellingen Theaterfestival geselecteerd

Zes Vlaamse en vijf Nederlandse toneelvoorstellingen zijn geselecteerd voor het Theaterfestival, dat in augustus/september de belangrijkste Nederlandstalige voorstellingen van het afgelopen seizoen presenteert. De jury, onder voorzitterschap van Carel Alphenaar, koos de volgende producties: Platonov van 't Barre Land, Bêt noir van Jan Decorte, Maria Stuart van De Roovers, Diep in het bos van Erik De Volder/Het muziek Lod, King Lear van de Needcompany, Cleansed/Crave van de bottelarij/Koninklijke Vlaamse Schouwburg, De Cid van Toneelgroep Amsterdam, Allemaal Indiaan van Victoria & Les Ballets C. de la B., Reigen van De Paardenkathedraal en twee voorstellingen van Het Zuidelijk Toneel, allebei geregisseerd door Ivo van Hove: India Song en De dame met de camelia's.

Naast Amsterdam en Antwerpen vindt het Theaterfestival dit jaar ook plaats in Utrecht, Amersfoort, Groningen, en vanaf 2001, in de Duitse stad Münster.