Selectie Radio

De wandelende tak. Muziek van het door fosfaatwinning bijna onleefbaar geworden eiland Rabi in de Melanesische Republiek Fiji. De bewoners proberen een nieuw bestaan op te bouwen, op basis van oude cultuur waarvan alleen een stokkendans nog traditioneel zou zijn. Radio 4, 18.30-19.30.

Opium. Componist Leo Samama praat over zijn werk en het optreden van popzangeres Anouk met het Residentie Orkest. Verder W.P. Gerritsen over liederen en gedichten uit het middeleeuwse Europa en Mark Schaevers (De Standaard) en Arjen Peters (de Volkskrant) over schrijver Jeroen Brouwers. Radio 1, 20.04-22.00u.

De avonden. Na het uitzicht van reclameman Peter Paul Blommers een gesprek met de Nederlandse componist Louis Andriessen over het begrip tijd. Verder aandacht voor de bloedzuiger en een herhaling van het portret van 10 jaar geleden over radioman Kees Buurman. Radio 5, 22.02-24.00u.