Rusland kansloos voor ijshockeytitel

De Russische ijshockeyers zijn kansloos voor de wereldtitel. Het gelijke spel van Zweden en Zwitserland betekende zaterdagavond de voortijdige uitschakeling voor het eens zo machtige ijshockeyland. Gisteren stonden de Russen op vier nederlagen in de tussenronde.

Het meest sombere scenario voor de Russen kwam zaterdagavond in Sint Petersburg bovendrijven. Na nederlagen tegen de Verenigde Staten, Zwitserland en Letland was het Russische team voor het vervolg van de race naar de titel afhankelijk geworden van de uitslag van het duel Zweden-Zwitserland. De Zwitsers leidden kort voor het einde met 1-0, maar moesten toen de gelijkmaker van Huselius incasseren.

Rusland kon op dat moment met nog twee duels op het programma nog wel op gelijke hoogte komen met Zwitserland en Letland. Maar eerdere nederlagen tegen die landen waren van doorslaggevende betekenis voor plaatsing voor de volgende fase. Gisteren verloren de Russen opnieuw, nu van Wit-Rusland.

Tsjechië, dat de titel van vorig jaar in Sint Petersburg verdedigt, ging gisteren eveneens onderuit. Finland was met 6-4 te sterk. Desondanks behielden de Tsjechen in groep F de leiding, voor Slowakije en Finland. In groep E gaan de Verenigde Staten aan de leiding, ondanks een gelijkspel gisteren tegen Letland. Zweden en Letland staan respectievelijk tweede en derde.