Opponent Arafat wil asiel

Het gezin van een Palestijnse intellectueel die in Jericho gevangen zit wegens zijn kritiek op de Palestijnse leider Yasser Arafat heeft gevraagd om politiek asiel waar ook ter wereld, en tegelijk een beroep gedaan op de buitenwereld druk uit te oefenen op het Palestijnse Gezag om hem vrij te laten. Professor Abdel-Sattar Qassim, die in Nablus politieke wetenschappen doceerde, was onder 20 Palestijnse intellectuelen en parlementariërs die in november in een petitie Arafat ervan beschuldigden corruptie te gedogen. Elf van hen, onder wie Qassim, werden opgepakt, en na verloop van tijd weer vrijgelaten, maar Qassim werd in februari opnieuw gearresteerd. Volgens zijn gezin is de belangrijkste reden voor zijn gevangenhouding dat hij is gekant tegen de Palestijnse akkoorden met Israel en kritiek heeft op het Palestijnse Gezag.